Plniace hrdlo

O produkte

So stúpajúcimi nárokmi na životné prostredie sa čoraz naliehavejším problémom v mnohých podnikoch javí výrazná prašnosť pri plnení voľne ložených materiálov, ako sú zrno, šroty, kŕmne zmesi, vápno, cement a pod., do nákladných áut, vagónov, lodí a podlahových skladov.

Táto prašnosť spôsobuje nielen zaťaženie životného prostredia a zhoršenie pracovných podmienok, ale dochádza pri nej aj k významným stratám výrobku a zvýšeným nákladom na čistenie okolia.

Plniace hrdlo - PH 219, PH 273

Riešením tohto problému je teleskopické plniace hrdlo PH. Umožňuje nielen dopraviť sypký materiál zo zásobníkov, z dopravníkov, zo síl a skladov do dopravných prostriedkov, ale dokáže sa prispôsobiť rôznym výškovým rozdielom medzi zdrojom materiálu a dopravným prostriedkom.

Napojením hrdla na jestvujúci aspiračný systém sa vytvára podtlak, ktorý znižuje prašnosť do okolia. Ak pripojenie na aspiračný systém nie je možné, použijú sa hrdlá s integrovaným filtračným modulom a ventilátorom (alebo bez neho).

Spúšťanie a zdvíhanie hrdla môže byť ručné alebo diaľkovo ovládané, s kontrolou hornej polohy a s kontrolou dosadnutia výpadového konusu na otvor cisterny resp. na vrstvu plneného materiálu.

Plniace hrdlá PH sú k dispozícií s kónusmi vyrobenými z ocele alebo nehrdzavejúcej ocele. Výpad hrdla môže byť opatrený výpadovým konusom pre cisterny alebo zásterou pre plošinové dopravné prostriedky.

Galéria